Skip Navigation Linksראשי : סוגי רשלנות : מידע על סוג הרשלנות

רשלנות רפואית באולטראסאונד

עו"ד לביאב לוי מומחה לרשלנות רפואיות ותביעות נזקי גוף, בעל 20 שנות וותק . אנו נלחם כדי להשיג עבורכם את מקסימום הפיצוי המגיע לכם. הוצאנו עבור לקוחותינו פיצויים בשווי מיליוני שקלים גם בתיקים מורכבים ו"אבודים"  שעו"ד אחרים סרבו לטפל בהם. אם אתם מחפשים עו"ד מומחה לרשלנות רפואית אנו הכתובת. להערכת סיכויי תביעתכם ושווי הפיצוי  צרו קשר 24 שעות ביממה לטל: 03-5608008  או השאירו הודעה בתיבת "צור קשר" ואנו נחזור אליכם תוך שעות ספורות.  

ההתייעצות אינה כרוכה בתשלום. שכר הטרחה שלנו נגבה באחוזים מהפיצוי שנוציא עבורכם בסוף ההליך ועל בסיס הצלחה בלבד.

 

אולטראסאונד במיילדות ובגניקולוגיה

 

אולטראסאונד בהריון אולטראסאונד במיילדות

 

בשונה משיטות ההדמיה במיילדות שרווחו בעבר, כמו אמניוגרפיה, רנטגן ואנגיוגרפיה כיום השימוש העיקרי הינו בשיטת האולטראסאונד. הסיבה למעבר לשימוש בשיטה זו, היא שמאחר והעובר נמצא למעשה במי שפיר, זהו מצב אידאלי לשימוש באולטראסאונד, המביא לתוצאות מדויקות בכל הקשור לגיל העובר, משקלו ומצבו. כאשר השטח הנבדק גדול יחסית, משתמשים באולטראסאונד בטני, וכאשר הוא קטן, נעשה שימוש בדרך כלל באולטראסאונד נרתיקי (לדני).

 

השימוש בבדיקת אולטראסאונד בשליש הראשון של ההריון

 

בשליש הראשון של ההריון, השימוש בהדמיית אולטראסאונד נעשה לצורך ווידוא מקומו של שק ההריון (ולחילופין מיקומם של  השקים, אם ישנו יותר משק אחד, ומספרם).  כמו כן נבחן גודל העובר ומתבצעת מדידת דופק העובר. באמצעות הבדיקה ניתן לדחות אפשרות של הריון פתולוגי או הריון חוץ-רחמי.

 

מראה האולטראסאונד התקין

 

כאמור, בתחילת השליש הראשון של ההריון(שבוע 5) נעשה שימוש בדרך לדנית. הבדיקה מבצעת כאמור הדגמה של שק ההריון. לשק 2 גבולות, ומיקומו חיצוני, בחתך רוחבי. הבדיקה יכולה להציג לעיתים מצג של שק כפול-כלומר ניתן לראות הן את שק הכוריון והן את האמניון. בשלב מאוחר יותר(שבוע 6-7) הדרך המקובלת היא בטנית, ואז ניתן להדגים את הקוטב העוברי ואת הדופק שבמרכזו. כדי לקבוע שיש יותר מעובר אחד, יש לספור קטבים עובריים שבמרכזם דופק. לא ניתן להסתמך על הדגמה של שני שקים כיוון שלא תמיד משמע שמדובר בתאומים- לעיתים מדובר בקרומים שנפרדו או בדימום.

 

מדידות

 

ישנו קשר חזק בין גודל שק ההריון, וכן בין אורך העובר(CRL לא כולל גפיים), לבין גיל ההריון בדיוק של 3-5 ימים פחות או יותר, ולכן זה נחשב מדד טוב לקביעת גיל ההריון.

 

סקירת מערכות מוקדמת

 

מדובר בבדיקה אנטומית של העובר ואבריו, שמבוצעת בשבוע 14-15 להריון והשימוש בה רווח מאוד לאחרונה. היא מאפשרת גילוי מוקדם של מומים מבנים כמו חלקים במוח שאינם מתפתחים, וכן טריזומיה 18 ו22.

 

דימום לדני בשליש הראשון של ההיריון

 

בדיקת אולטראסאונד מאפשרת לעקוב אחרי התפתחות העובר, ובאמצעותה ניתן לגלות ולפעול ביחס לסיכון הקליני הרווח ביותר בשליש הראשון של ההריון, דימום לדני. הסיבות העיקריות לדימום מסוג זה הינן דמם בהשרשת ההריון או היפרדות הקרומית הכוריואמניוטית מהרחם כתוצאה מדימום כלי דם בשליה. היפרדות קרומית מסוג זה עלולה להצביע על סכנת הפלה צפויה בשיעור של 15% מהמקרים. הדמיית על קול מדגימה מה שנראה לכאורה כשני שקים, כשלמעשה מדובר בדימום כלוא.

 

סיבות פתולוגיות לדימום בשליש הראשון של ההיריון

 

  1. ביצית פגומה-מצב בו שק ההיריון מתפתח באופן נורמטיבי, אך תוכנו ריק ואין בו התפתחות של רקמה עוברית. אם אחרי השבוע ה-8 אי אפשר למצוא קוטב עוברי עם דופק  בהדמייה אולטראסאונדית, ההריון כושל.
  2. הפלה נדחית- מצב שכיח בהריונות של יותר מעובר אחד, בו נעצרת התפתחות אחד העוברים. ניתן לראות זאת בסריקה אולטראסאונדית של קוטב עוברי ללא דופק שאורכו (CRL) 20 מ"מ לפחות ואין במרכזו דופק.
  3. הפלה מאיימת- סקירה אולטראסאונדית שמראה עובר תקין אך היפרדות של שק ההריון מדופן הרחם. הסיכון להפלה עולה ככל שההיפרדות משמעותית יותר.
  4. מולה בועית- ניתנת לאבחנה באחוזים גבוהים בבדיקה אולטראסאונדית.
    1. מולה שלמה-התצוגה בבדיקה אולטראסאונדית תהיה של חלל רחם מלא בועיות, ללא רקמה עוברית. תיתכן אבחנה שגויה בסיכוי של 25% ולכן יש לבצע בדיקות נוספות לאבחנה מדויקת כמו בדיקת סרום.
    2. מולה חלקית-מצב בו קיימת רקמה עוברית, אך יש מוטציות כרומוזומיות שמביאות בד"כ למומים בעובר.
  5. הריון חוץ רחמי- פעמים רבות כתוצאה מהפריה חוץ גופית, נוצר מצב של הריון תוך רחמי מלווה בהריון חוץ רחמי(סיכוי של 1% בהריונות שלא הושגו באופן טבעי). בדיקה על קולית מאפשרת לזהות מצב כזה, לכן לאחר בדיקת תוך הרחם יש לוודא שאין הריונות נוספים מחוצה לו באזור האגן. ישנם מס' ממצאים היכולים להעיד על אפשרות של הריון חוץ רחמי, ביניהם: גוש קשה/ כיסיתי באגן(בייחוד באזור השחלות), דם נוזלי או קרוש בחלל הדוגלס ועוד. בנוגע לאבחנה של הריון תוך רחמי תקין בסריקה אולטראסאונדית, יש לוודא הימצאו של שק בעל גבולות כפולים במיקום הנכון|(בהריון חוץ רחמי השק ממוקם לרוב במרכזו, שלא כמו בהריון תוך רחמי).

 

פעולות פולשניות בבדיקת אולטראסאונד

 

באמצעות המידע המתקבל בבדיקת על קול מתבצעות לעיתים מספר פעולות פולשניות שנועדו לטפל בעובר, להפחית עוברים, ולבדוק פנים שונים של תקינות ההריון.

 

  1. בדיקת סיסי שיליה-מבוצעת בשבוע 9-11 להריון. בהדרכת הבדיקה האולטראסאונדית מחדירים מחט כדי לדגום סיסי שיליה, ולבדוק מטען גנטי ומחלות תורשתיות. הסיכונים בבדיקה הינם זיהומים, דימומים והפלות בשיעור של 1 למאה מקרים נבדקים.
  2.  דיקור מי שפיר- מבוצעת החל משבוע 16. בהדרכת סקירה אולטראסאונדית מחדירים משאבה לדגימת נוזל מי השפיר. הבדיקה משמשת לאותן מטרות של בדיקת סיסי שיליה, ובנוסף לבדיקת מומים עצביים בעובר. הסיכונים זהים מלבד הסיכון להפלה שנמוך יותר בחצי.
  3. קורדוצנטזיס וקרדיוצנטזיס- בהדרכת בדיקה אולטראסאונדית מכניסים מחט לחבל הטבור או ללב העובר בהתאמה. להליך זה שני שימושים עיקריים-דגימת דם טבורי לצורך בדיקות, וכן הזרקת חומרים לעובר(הן תרופות והן לצורך דילול עוברים). הסיכונים זהים לפרוצדורה לעיל.
  4. שונות- בהדרכת בדיקה אולטראסאונדית ניתן להחדיר מחט לשימושים שונים: דגימת ביופסיה מאיברים ורקמות עובריות, החדרת נוזל שפיר לרחם במצבי חוסר.


שם:
אימייל:
טלפון:
נושא:











טלפון 03-5608008
נייד 054-4718732
פקס 03-5608018
[email protected]
פגישה בתיאום מראש בלבד